Dr Sharlindah Mahu Klinik Jadi Pusat Pergigian Terkemuka

KLINIK PERGIGIAN SHARLINDAH – Rakan Usahawan PUNB

Meskipun berdepan dengan pelbagai kesukaran, usahawan PUNB, Dr Sharlindah Md Kassim tidak mudah berputus asa dalam hidup.

Sebaliknya usahawan wanita yang menceburkan diri dalam bidang perkhidmatan kesihatan pergigian ini berazam untuk mengembangkan perniagaan klinik pergigiannya menerusi francais.

Pesakit comel yang berkunjung ke Klinik Sharlindah.

“Sudah lima tahun saya memulakan perniagaan Klinik Pergigian Sharlindah dan saban tahun persaingan dalam bidang ini semakin meningkat dengan pembukaan lebih banyak klinik-klinik swasta di Melaka.

“Keadaan bertambah buruk dengan kos bahan, ubatan serta penyelenggaraan yang semakin meningkat dari semasa ke semasa akibat keadaan ekonomi masa kini, namun keadaan ini tidak menjadi batu penghalang.

“Selain menjadikan sistem francais sebagai pilihan, saya turut merancang untuk mengembangkan lagi cabang perkhidmatan perniagaan dengan membuka syarikat membekal peralatan dan bahan pergigian,” jelasnya.

Klinik Pergigian Sharlindah memulakan langkah pertamanya di Bukit Baru, Melaka pada tahun 2012 dan perniagaannya berkembang kepada pembukaan cawangan baharu di Bukit Beruang.

“Untuk perkembangan terbaharu, kami dalam proses membuka cawangan baharu di Kota Fesyen, MITC, Melaka.

“Buat masa ini, kami sedang menunggu lesen untuk memulakan operasi dan perkhidmatan,” katanya lagi.

Klinik Pergigian Sharlindah telah beroperasi hampir lima tahun dan mempunyai lapan pekerja tetap dengan pendapatan klinik pada 2015 sebanyak RM920 ribu.

Pendapatan perniagaan Dr Sharlindah dilaporkan mencatatkan peningkatan kepada RM1.1 juta pada 2016 dan RM1.2 juta pada penghujung 2017.

Perkembangan positif ini adalah satu momentum hasil daripada pembiayaan PUNB berjumlah RM150 ribu yang diterima pada 2014 untuk membeli mesin radiograf serta menaik taraf dan mengubah suai bilik rawatan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *