Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR), ‘Let’s Give Back’ di Pahang

PUNB dan CelcomDigi buat julung kalinya berganding bahu menjayakan Program Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR), ‘Let’s Give Back’ di Kuala Tahan dan Ulu Tembeling di Jerantut, Pahang pada 20 dan 21 September 2023. Aktiviti pada hari pertama bermula di Sekolah Kebangsaan (SK) Kuala Tahan dengan PUNB menyampaikan sumbangan wang berjumlah RM2,000 kepada Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) dan peralatan memanah kepada sekolah tersebut dan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Jerantut, manakala CelcomDigi menyumbangkan dua komputer riba dan kad sim percuma kepada warga sekolah serta ibu bapa murid.

Program diteruskan dengan penyampaian sumbangan bakul makanan kepada 40 penduduk yang kurang berkemampuan di Kampung Pagi, Ulu Tembeling.

Pasukan CSR kemudian, meneruskan perjalanan menaiki bot selama kira-kira 45 minit ke Kampung Orang Asli Keniam di Ulu Tembeling untuk menyantuni masyarakat Orang Asli dengan menyampaikan sumbangan lampu solar LED, 35 bakul makanan dan pakaian. Aktiviti CSR hari pertama diakhiri dengan penyerahan 21 bakul makanan, pakaian dan lampu solar LED kepada penduduk Kampung Orang Asli Sungai Yong, Kuala Tahan.

Program ini diketuai oleh Encik Izwan Zainuddin, Ketua Pegawai Eksekutif PUNB. Hadir sama, Encik Azman Abdullah, Pengurus Besar Bahagian Kewangan dan Transformasi; Puan Samsuhaili Samsudin, Ketua Jabatan Pengalaman Pekerja; Cik Norasyikin Mansor, Ketua Undang-Undang dan 20 warga kerja PUNB. CelcomDigi diwakili oleh Encik Mohd Fadzly Kamaruzaman, Pegawai Perhubungan Kerajaan, Tanggungjawab Korporat dan Perhubungan Kerajaan.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *